Lansering i dag: kunst av Linda Skaret hos Kremmerhuset

Dette samarbeidet er noe jeg har hatt lyst til lenge, og noe jeg har gledet meg til. Endelig har dagen kommet, og bildene jeg har laget for Kremmerhuset ankommer butikkene i dag, mandag 12. august. Jeg er stolt og glad over dette samarbeidet, og jeg håper at bildene faller i smak og blir tatt godt i mot.

Glassbilde  “Warm Embrace”  80x100 cm, 1399,-

Glassbilde “Warm Embrace” 80x100 cm, 1399,-

Bildene  “Inhale”  og  “Exhale”  i størrelse 50x70 cm med ramme, 499,- pr. stk.

Bildene “Inhale” og “Exhale” i størrelse 50x70 cm med ramme, 499,- pr. stk.

En morsom utfordring

Det å lage bilder på oppdrag for Kremmerhuset har vært en morsom utfordring. Det er jo ganske annerledes å jobbe ut fra en brief hvor man har flere rammer å forholde seg til, enn når man maler kun “for seg selv”. Det har gjort at jeg har måtte bruke kreativiteten min på nye måter, som jo er både lærerikt og spennende. Fargenyansene på bildene er litt annerledes enn de jeg typisk bruker, så det har vært en liten dytt ut av komfortsonen... Men det er jo nettopp der all moro’a skjer, er det ikke det da?

Les gjerne hva Kremmerhuset skriver om samarbeidet her.

LindaSkaret-Kremmerhuset_09.jpg
LindaSkaret-Kremmerhuset_08.jpg
LindaSkaret-Kremmerhuset_00.jpg

PS! Jeg kan også røpe at det blir en utrolig flott interiørhøst hos Kremmerhuset, og jeg har mange ting fra dem på ønskelisten min! Anbefaler å ta turen innom både for å se bildene og alt det andre fine som har kommet inn.

Ha en herlig uke,
vennlig hilsen

Linda

Høstkolleksjonen er lansert: Moderne, abstrakte bilder med spennende fargekombinasjoner

Da er endelig høstkolleksjonen min på hele 20 (!) nye bilder lansert. Det er bilder i mange spennende farger - alt fra blått, turkis, grønt, rosa, burgunder, brunt, gult og til detaljer i gull. Noen er med mørk bakgrunn, mens andre er med lys bakgrunn. Jeg har kost meg så utrolig mye med å lage disse bildene de siste månedene, og endelig er alt klart til at jeg kan dele dem med deg.

Alle bildene fås i flere størrelser, som A4, 40x50 cm, 50x70 cm og 70x100 cm. Noen av dem kommer i flere fargevarianter, og alle utenom “Mysterious”-bildene fås som bildepar.

Under her kan du lese litt om de forskjellige bildemotivene og se moodboard’et jeg laget i forkant av jobbingen med kolleksjonen. Moodboard’et er satt sammen av noe nydelige naturbilder som jeg snublet meg over på Pinterest. Det er bare så mye fint å finne der inne!

Nedover her finner du bildene i høstkolleksjonen sortert etter farger. Klikk på bildene for å komme til produktsidene.

A_moodboard_høst19_.jpg

Peachy Glow - et varmt og glødende bildepar

På flere av bildene i denne kolleksjonen har jeg jobbet med glød. Hvitt lys som gløder ut av mørkere partier i bildene, som nærmest skaper en bevegelse i bildene. Bildeparet Peachy Glow 1 & 2 går fargene i dus fersken, litt dempet oransje, rosa og over til dyp burgunder, sammen med både hvitt og sort. Alle disse nyansene gjør at bildene står seg godt i mange ulike stylinger, og at de passer like godt mot lyse og mørke vegger. De er veldig lekre mot naturfarger, som lyst tre, strå, men også mot edle metaller som gull og sølv.

Mysterious Sunset - en mystisk, rødlig skjønnhet

Bildet Mysterious finnes i fire ulike farger: Mysterious Sunset, Mysterious Forest, Mysterious Ocean og Mysterious Earth. Navnene representerer fargenyansene som er på bildene som er røde, blå, grønne og brune toner. Men selve inspirasjonen til Mysterious-bildene kommer faktisk fra noen utrolig vakre og glødende maneter, som du kan se på moodboard’et litt lenger opp her. De er veldig fotogene og mystiske skapninger - nesten litt utenomjordiske. Bare se det vakre fargespillet som oppstår i de gjennomsiktige kroppene deres med brennende slør og tråder!

Swept Away Pink - en rosa nyhet med nydelig tekstur og flyt

Swept Away 1 og 2 er et bildepar som kommer i tre farger: rosa-, blå- og grønntoner. Skulle ønske du kunne få se disse bildene helt tett på, for de har så mange nydelige detaljer og spennende teksturer. De er litt drømmende i uttrykket, som en svevende sky av nydelige farger.

Second Chance Pink - et elegant bildepar

Bildeparet Second Chance 1 & 2 kommer i to farger: Bordeaux og mørk blå. Dette er to elegante bilder, som garantert blir et blikkfang på veggen. Det er mye bevegelse i bildene, og de minner meg om store bølger på et stormfullt hav. Hva ser du i bildene?

The Unexpected - to bilder med ny og annerledes fargekombinasjon

Disse bildene hadde jeg det veldig gøy med å lage. Mye fordi de er så annerledes og skiller seg en del ut fra resten av bildene mine! Fargekombinasjonen var nærmest en “happy accident” og er et resultat av en kreativ dag hvor jeg ikke tenkte så mye på det endelige resultatet, men bare ville eksperimentere og prøve noe helt nytt. Bare tenk hvor mange spennende måter disse bildene kan styles på, som har så mange fargenyanser i seg.

Foggy Sea - bildenyhet i dempet turkis

Et lekkert bildepar med mye tekstur og spennende detaljer å se på nært hold. Legg også merke til den interessante formen som oppstår når bildene henges sammen, som vist under her. Jeg ser formen nærmest som et hjerte. Hva ser du?

Exciting news - samarbeid med Kremmerhuset

Jeg har gledet meg mye til å kunne fortelle om et veldig spennende prosjekt jeg har jobbet på, i samarbeid med interiørkjeden Kremmerhuset. Nå er det like før lanseringen, og da kan jeg endelig vise dere noen helt nye bilder jeg har laget spesielt for Kremmerhuset.

I over et år har Kremmerhuset og jeg hatt en dialog med hvor vi har sett på muligheter rundt å gjøre et kunstnerisk samarbeid, og mandag 12. august blir resultatet av samarbeidet å finne i alle Kremmerhusets 63 butikker, og på kremmerhuset.no.

Det ene bildet jeg har laget for Kremmerhuset er et glassbilde som måler 80x100 cm, i en varm og naturlig fargepalett, som jeg tror vil passe godt inn i mange hjem. Et skikkelig blikkfang på enhver vegg!

Det ene bildet jeg har laget for Kremmerhuset er et glassbilde som måler 80x100 cm, i en varm og naturlig fargepalett, som jeg tror vil passe godt inn i mange hjem. Et skikkelig blikkfang på enhver vegg!

Prosessen

Parallelt med at Kremmerhusets innkjøpere jobbet med utformingen av deres nye høstkolleksjon har jeg jobbet med å lage noen bilder som komplimenterer resten av varene og fargene.

Vi har hatt flere møter hvor vi har plukket ut de endelige bildene, justert på fargene og landet størrelser og ferdiggjøringen av bildene. Siden jeg selv kun tilbyr bilder uten innramming i min egen nettbutikk, synes jeg det er ekstra gøy å få lage noen bilder som er klare til å henges rett på veggen sammen med Kremmerhuset. Og ikke minst, hvor kult er det ikke med et stort glassbilde i disse nydelige fargetonene?!

Disse to bildene måler 50x70 cm. De selges enkeltvis, men er laget spesielt som et par for å kunne henges sammen som vist over her. Og hvis du har fulgt med på bildene mine en stund så vet du at jeg er veldig glad i å jobbe med bilder i par!

Disse to bildene måler 50x70 cm. De selges enkeltvis, men er laget spesielt som et par for å kunne henges sammen som vist over her. Og hvis du har fulgt med på bildene mine en stund så vet du at jeg er veldig glad i å jobbe med bilder i par!

Det å være på showroomet til Kremmerhuset og se bildene mine henge på veggen sammen med alle de andre høstnyhetene, var stor stas. Nå gjelder jeg meg til å kunne dra til en av Kremmerhusets butikker i neste uke, for å se bildene i butikk. Og jeg håper du gjør det samme. 😘

Du kan finne din nærmeste Kremmerhuset-butikk her

Hjelp: Hvilke bilder passer på veggene hjemme hos meg?

Hvilke bilder til denne fargen? Hvilke bilder passer når jeg har grå sofa, blå vegger og eikegulv? Ta gjerne kontakt med meg om du ønsker å få forslag til bilder som passer inn hos deg. Jeg hjelper deg gjerne!

Jeg får mange henvendelser om dette, og jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å se for seg hvilke fargekombinasjoner som blir bra sammen. Å sette sammen farger kan være vanskelig, og de oppfører seg gjerne annerledes avhengig av hvilke andre farger de har rundt seg, størrelsen på fargeflatene og hvilket lys det er i rommet. Jeg bistår gjerne med å lage en uforpliktende skisse hvor jeg setter inn bildeforslaget rett på veggen i rommet du trenger hjelp med.

Bildene på veggene kan ofte være prikken over i’en i et rom. Jeg liker veldig godt når noen av fargene i bildene, eller i alle fall tilnærmet like farger, går igjen på et eller flere elementer andre plasser i rommet også. Det er med på å binde sammen helheten. Da er det ekstra kjekt at det er noen ulike farger å jobbe med i bildene, slik at man har litt å spille på.

I dette innlegget tar jeg for meg fargen Treasure fra Jotun Lady og kommer med tre konkrete bildeforslag som passer godt til denne fargen. Treasure er en behagelig og dempet grønnfarge som har en litt gyllen undertone, og du kan lese mer om hva Jotun selv skriver om den her.

Alle de tre bildesettene jeg foreslår her har flere farger i seg, og det er mye spill i dem, som gjør dem både enkle å jobbe med og spennende å se på.

Bildeforslag nr. 1: “Earth" 1 & 2”

Bildeforslag nr. 2: “Golden Flow Sand 1 & 2”

Bildeforslag nr. 3: “Illumination Plum 1 & 2”

Jeg synes ikke man skal være så redd for å prøve nye og spennende fargekombinasjoner. Det viktigste å tenke på når du skal innrede et hjem er at du selv liker fargene, og at du blir i godt humør av å være i rommene. Alt annet er jo egentlig sekundært! Det er jo ingenting som er rett eller galt, og trender kommer og går hele tiden.

Og du - ser du noen bilder du liker, men tenker at den ene nyansen blir akkurat litt feil?
Jeg har tilpasset mange av bildene mine for å få dem til å passe perfekt inn hos kundene mine, ved å endre litt på fargene. Send meg gjerne en mail eller ta kontakt i kontaktskjemaet her.

Vennlig hilsen Linda Skaret

Fargemix: Grønt og rosa

Mange av interiørstylingene jeg viser frem bildene mine i, er ofte monokrome fargepaletter. Det vil si at fargene i bildene og stylingen rundt baserer seg på ulike nyanser av samme farge. Men innimellom er det jo fint å bryte opp enda mer, og leke med en mer kontrastfylt fargepalett.

Her har jeg samlet noen friske og fine stylinger som kombinerer grønne bilder med rosa detaljer. De er komplementærfarger, det vil si de er helt på motsatt side av fargesirkelen i forhold til hverandre, noe som gjør dem ekstra spennende å eksperimentere med.

Resultatet blir et lekent uttrykk som man kan tone opp eller ned ut i fra hvilke nyanser man bruker på grønn- og rosafargene. I disse eksemplene er fargene litt dempet og grønnfargen har mye blått i seg.

Liker du fargekombinasjonen?
Er det noen fargesammensetninger du kunne tenke deg å se eksempler på, ut i fra et av bildene mine? Ta gjerne kontakt.

Nye bilder: En lys og lett sommerkolleksjon i begrenset opplag

I den siste tiden har jeg kost meg mye med å lage en lys og lett sommerkolleksjon, bestående av 6 unike bilder som trykkes opp i et begrenset opplag på kun 30 stk. pr. bilde.

Inspirasjon til bildeserien har jeg funnet i naturen, det herlige lyset på sommeren, blomster og duse, behagelige farger. Stikkord for bildene er blant annet lyst og lett, feelgood, romantisk og sommerlig.

Moodboard til sommerkolleksjonen.

Moodboard til sommerkolleksjonen.

Jeg har lekt meg med en blandingsteknikk som gir et helt nytt uttrykk for min del. Alle bildene er nemlig satt sammen av både fotografier og malerier som jeg har tatt og malt selv, og smeltet sammen digitalt etterpå. Noe jeg synes er ekstra morsomt med denne serien er at alle fotografiene jeg har brukt er av blomster og planter i min mormors hage på hytta, tatt en herlig sommerdag for 10 år siden. Tenk så gøy at jeg faktisk skulle finne noe å bruke bildene til!

En liten smakebit på noen av bildene i sommerkolleksjonen.

En liten smakebit på noen av bildene i sommerkolleksjonen.

Foreløpig deler jeg bare en liten sniktitt her, også vil jeg vise frem noen flere glimt på Instagram fortløpende. Sommerkolleksjonen lanseres i mai, og alle som har meldt seg på nyhetsbrevet vil få mulighet til å se og forhåndsbestille alle sommerbildene før de legges ut i nettbutikken. Meld deg gjerne på her, om du vil ha muligheten sikre deg noen av bildene.

Denne kolleksjonen vil kun trykkes opp i et svært begrenset antall på 30 stk. av hvert bilde, i to størrelser (50x70 cm og 70x100 cm). Bildene nummereres og signeres for hånd, og trykkes på 190 grams matt papir.

shutterstock_429896290_HvitBlomst1.jpg

Populære malingsfarger fra Jotun Lady som passer til bildene "Earth"

For en stund tilbake spurte jeg i et innlegg på instagram om det var noen som hadde et ønske om å se bildene Earth sammen med noen spesielle malingsfarger på veggen bak. St. Pauls Blue og Washed Linen fra Jotun Lady var noen av fargene som ble foreslått.

Her ser du bildene Earth i et lekkert og moderne interiør sammen med fire ulike malingsfarger på veggen bak. Hvilken kombinasjon liker du best?

Innheholder mange fargenyanser

Noe av det som gjør at bildene “Earth” passer til så mange forskjellige bakgrunnsfarger er at de i seg selv inneholder så mange fargenyanser. Bildene har en bred fargeskala fra gult, kobber, oransje, dempet blå, teal, grønt, brunt og til sort. Selv om det er så mange forskjellige farger fremstår bildene rolige og harmoniske, på grunn av at fargene er litt dempet.

modern-art-Earth-lindaskaret_.jpg

Kunne du tenkt deg å se disse bildene eller andre sammen med en annen malingsfarge på veggen bak? Ta gjerne kontakt med meg.

Navneendring: LindaSkaret.com

Jeg er i gang med en rebrandingsprosess, og bytter derfor navn på bedriften min. Jeg går over til å bruke navnet mitt, Linda Skaret (lindaskaret.com) istedet for www.lindas-creative.com. Jeg endrer fortløpende, og snart vil forhåpentligvis alle flater og linker være oppdatert med samme navn.

Del gjerne med venner og familie navneendringen med venner og familie, så flest mulig får med seg endringen. Det setter jeg stor pris på - tusen takk! :-)

lindaskaret.jpg

6 inspirerende soverom med blå detaljer

Blå er en nydelig og beroligende farge som vi nordmenn er veldig glad i. Visste du at den blir omtalt som nordmenns favorittfarge? Det er vel kanskje ikke så rart i et land med så mye kystlinje, vinter og natur som Norge. Med sin behagelige fremtoning er den perfekt på soverommet, spesielt i en deilig, dempet nyanse. Her kommer 6 inspirerende soverom med blå detaljer.

Soverom 1

Et stort, lekkert, lyst og åpent soverom med mye lysinnslipp. To store bilder over sengen bidrar til litt ekstra farge i rommet samt at de blir et fokuspunkt som tilfører rommet mer personlighet.

Se nærmere på bildene White River og Stormy Ocean her.

Soverom 2

Dette er også et lyst og stort rom, men med mange sorte detaljer, samt innslag av lune materialer som tre og skinn. Grønne planter gir rommet en innbydende atmosfære og et mer urbant uttrykk. Blå detaljer på bilder og pledd er en fin måte å skape en spennende vri.

Se nærmere på bildene Underwater Duo her.

Soverom 3

Dette rommet liker jeg svært godt. Spiler er veldig populært om dagen og kontrasten mellom det grove betonggulvet og det lune treverket gir et spennende og moderne uttrykk. Smijernlooken på vinduet som går fra gulv til tak er en kul detalj som gir litt ekstra romfølelse.

Se nærmere på bildene White River og Stormy Ocean her.

Soverom 4

For den som liker et mørkere, sofistikert og elegant uttrykk kan dette soverommet være til inspirasjon. Med vegger i deilig, dempet sort og lunt, mørkt tre som går igjen på både vegger, møbler og gulv, får rommet en god og helhetlig atmosfære. Fiskebensparketten er nok en luksuriøs detalj. Og med et stort og flott abstrakt bilde plassert over sengen er rommet komplett.

Bildet Stormy Ocean kan du se nærmere på her.

Soverom 5

Å velge bort hvite vegger til fordel for andre farger er definitivt en trend som har kommet for fullt i løpet av de siste årene. Gjerne i myke, dempede nyanser, som skaper et typisk nordisk moderne preg. Denne veggfargen minner om den populære Jotun Nordisk Hav og står seg godt mot bildene Floating og Everlasting Blue. Se bildene her.

Soverom 6

Ved å kombinere blått med lekre rosa-, oransje- og ferskenfarger får du en lekker og leken vri på soverommet. Sett gjerne sammen gamle skatter i form av små krukker, vaser og lysestaker på nye og spennende måter for å få litt variasjon i hverdagen. Bakgrunnsfargen her minner veldig om Jotun Deco Blue.

Se nærmere på bildene Underwater Duo her.

Tusen takk for 2018

Bildene mine på Nobu Home, Sirkus Shopping.

Bildene mine på Nobu Home, Sirkus Shopping.

2018 har vært et veldig spesielt år, på godt og vondt. Det har vært et fint og spennende år med tanke på LindasCreative, kreativ utfoldelse og spennende prosjekter. Men samtidig har det også vært et tungt år med mye sorg, på grunn av at Ole (stefaren min fra jeg var 5 år), gikk bort brått, uventet og så alt for tidlig. Det har føltes vondt, urettferdig og meningsløst. Men jeg tror faktisk at tapet også har fungert som en ekstra drivkraft og motivasjon for å gjøre noe mer ut av den kreative fritidssysselen min, for Ole var også en mann som startet flere ting for seg selv, noe jeg synes har vært inspirerende. ❤️️ Og heldigvis har jeg fortsatt en stor og god familie igjen.

På den siste dagen i dette året vil jeg takke så mye til alle som har fulgt med på LindasCreative så langt! Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger, oppmuntrende ord, gode råd på veien, og ikke minst til alle dere som har kjøpt bildene mine. Det betyr mye! Det gir meg definitivt mye motivasjon til fortsette for å se hva som er mulig å få til av det som startet som en hobby, og utviklet seg til noe mer - nemlig min lidenskap for å utfolde meg kreativt gjennom det visuelle.

I august i år registrerte jeg meg som et foretak, og det har vært veldig morsomt. Jeg har lært mye nytt og fått utfordret meg selv på mange plan. Det har selvfølgelig krevd en god dose selvdisiplin og holde det gående på ettermiddagene og i helgene i tillegg til en fulltidsjobb og en familie med en 1-åring, men jeg får mye energi av å holde på med noe jeg synes er så spennende og gøy!

Hyggelig omtale i Trønder-Avisa

Hyggelig omtale i Trønder-Avisa

Noen milepæler fra august til desember 2018:

• Det har vært stor stas å bli tatt inn i varmen av Nobu HomeSirkus Shopping i Trondheim. Den lekre interiørbutikken har solgt bildene mine siden senhøsten i år. Ta gjerne turen innom om du er i byen!

• I november fikk jeg stille ut på Boligmessen i Trondheim gjennom Gründerprogrammet deres. Det var en unik mulighet for meg til å vise frem bildene mine til mange nye kunder ansikt til ansikt. Jeg har skrevet litt om det her også.

• Jeg har vært så heldig å få hyggelig omtale både i avisa til Boligmessen og Trønder-Avisa, og denne uken kommer det også en hjemme-hos-reportasje i Adresseavisen.

Jeg håper dere vil fortsette å fortelle venner og familie om LindasCreative og gi meg tilbakemelding på bildene.

Takk for et innholdsrikt 2018, og med ønske om et riktig godt nytt år! Måtte det bli fantastisk. ✨❤️️

PS! For å sikre deg unike lanseringsrabatter på NYE bilder, meld deg på nyhetsbrevet mitt, her.

Hyggelig omtale i Trønder-Avisa

Kreativt fra Linda

Ved hjelp av alkoholblekk, akrylmaling og digital illustrasjon, lager Linda Skaret (30) fra Steinkjer bilder som passer godt inn i det skandinaviske interiøret.

Journalist: Heidi J. Stiklestad, for Trønder-Avisa. 30.11.18. Delt med tillatelse.


Linda bor i Trondheim, er utdannet grafisk designer og har jobbet fem år i reklamebyrå. De siste fire årene har hun vært markedskoordinator i Kremmerhuset, en jobb hun trives godt i. Kunsten blir til på fritida hjemme i leiligheten hun deler med samboer Andreas og en aktiv ettåring.

Med fullstilling på dagtid og barn i huset, sier det seg selv at det blir mye kvelds- og helgejobbing med bildene. Og Linda bruker mye tid på kunsten.

– Skulle ønske døgnet hadde flere timer. Det er så artig, og i tillegg vil folk kjøpe bildene mine. Klart det inspirerer, sier Linda.

IMG_8772.jpg

Hun jobber med flere uttrykk, både abstrakte og figurative. I arbeidet med de abstrakte bildene, bruker hun alkoholblekk, et levende og flytende medium som hun for første gang prøvde for mindre enn ett år siden. Hun heller, drypper og blåser det utover papiret. Deretter scannes bildet, og Linda jobber videre med det digitalt.

– Originalene er ofte fargesterke. Jeg justerer fargene digitalt, og jobber med utsnitt og komposisjon for å få bildene slik jeg vil ha dem. Jeg liker å jobbe med bildene i par, og da må det være god flyt mellom bildene, slik at de står godt sammen. Jeg hører mange si at de setter pris på å finne bilder som passer sammen på den måten, sier 30-åringen.

Hun er opptatt av at bildene hennes skal passe inn i det skandinaviske interiøret.

– Jeg ønsker at de skal skape en god og behagelig stemning i rommet. Blant bestselgerne er blått, sort og grønt. Grønt, som er årets farge, har vært trendy i lang tid, men den er dempet slik at den skal passe inn i nordiske hjem, forklarer Linda.

Hun har hatt hektiske dager i det siste i forbindelse med boligmessa i Trondheim. Her presenterte hun for første gang bildene sine i møte med publikum.

– Jeg er godt fornøyd med salget, men det morsomste var at det kom så mye folk innom standen. Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger. Folk var skikkelig rause, smiler Linda.

Så langt har det vært på nettet hun har vist fram illustrasjonene sine. Det startet med Instagramkontoen @LindasCreative i 2016. Linda, som alltid har vært glad i å tegne, ville samle arbeidene sine på ett sted, og begynte å dele bilder der nå og da. Litt sånn i hemmelighet.

– Etter hvert snublet kjentfolk over Instagramkontoen min. De ga meg positive tilbakemeldinger, og mange spurte om det var mulig å få kjøpe bilder. Da jeg skjønte det, la jeg ut noen bilder på gjenbruksappen TISE, en app blant annet for klær og interiør.

 

Snøballen begynte for alvor å rulle. Lindas egen nettbutikk lindas-creative.com så dagens lys i januar, og i august ble enkeltpersonforetaket til. Allerede har hun fullt opp med bestillinger både fra inn- og utland. I forrige uke ble de første bildene fra Lindascreative hengt opp i interiørbutikken Nobu Home på Sirkus Shopping i Trondheim.

– Jeg har ikke vært der og sett det selv enda, men må innrømme at det er morsomt, sier Linda som også har fått flere forespørsler uten at hun verken kan, eller vil si noe om det foreløpig.

Det hun kan fortelle, er at hun ikke har noen planer om å slutte i jobben på Kremmerhuset med det første.

– Jeg liker godt å jobbe med markedsføring og interiør, og jeg finner mye inspirasjon og glede i dagjobben min. Du kan si at jobb og hobby går hånd i hånd, smiler Linda.

Hvordan ramme inn bildene?

Jeg får mange spørsmål om innramming og hvilke rammer som passer til bildene. For å gjøre det så enkelt som mulig for deg å finne rammer som passer har jeg laget alle bildene i standardformater. Størrelsene som går igjen er stort sett A4, 40x50, 50x70 og 70x100 cm.

Noen butikker selger rammer med passepartout, andre selger dem uten. Passepartout er den hvite “kanten” som du sikkert har sett i noen rammer, som vil gi bildet mer luft før selve rammekanten. Som regel oppgir butikkene både mål på selve rammen og på innsiden av passepartouten, slik at det skal være enkelt å finne ut av hva som passer best for deg, og det oppsettet du selv ønsker.

Det er en smakssak om man velger å ha passepartout rundt bildene sine eller ikke. Det kan for eksempel avhenge av hvor mye plass du har på veggen hvor bildet skal henge, hva bildet skal henge ved siden av, hva man selv liker og mange andre ting. Det finnes ingen fasit, og det er ingenting som er feil.

Om du gjerne vil at bildene skal virke enda litt større enn de faktisk er, kan det være fint å bruke rammer med passepartout. Personlig synes jeg også ofte at det er fint å gi bildene litt ekstra luft, spesielt heldekkende bilder med farge. Da er det fint å kunne bruke ramme med passepartout. Hvis det er et bilde som har mye hvitt rundt motivet, så er det kanskje ikke like nødvendig. Hvis man har en hvit vegg og et ganske lyst bilde kan man også vurdere å kjøpe et passepartout med en annen farge, f. eks. sort, for å få bildet til å stikke seg enda mer ut.

Her ser du eksempel på hvor ulikt ett og samme bildet kan oppleves ut i fra om det er hengt mot en mørk eller lys vegg, og om det er innrammet med eller uten passepartout.

For å få til dette oppsettet bruker jeg IKEA sine rammer i 61x91 cm på de store bildene. Disse har passepartout som passer perfekt til bilder i 50x70 cm. For å få 30x40-bildene til å henge pent i midten bruker jeg en ramme i 30x40 cm på disse, uten passepartout. Jeg liker IKEA sine rammer Lomviken veldig godt, de er tynne og fine, og de kommer med passepartout.

Gullrammen jeg har brukt på bildet her er kjøpt på Clas Ohlson og er i størrelse 50x70 cm. Du finner den her.

Årets Farge 2019

Jeg synes alltid det er spennende å følge med på hvilke farger som er i trendbildet, og var spent på å se hvilken farge som ble kåret til årets farge av Fargerike i år også. For 2019 ble det et knippe herlige grønnfarger.

For en som er så glad i grønt som meg, var jo det en ekstra hyggelig nyhet! Dersom du er godt kjent med en del av bildene mine vet du kanskje at to av mine personlige favorittbilder også består av ulike grønntoner. Disse heter “Everlasting & Floating Green” - link her.

Bildene Everlasting Green og Floating passer utmerket sammen med noen av de flotte grønnfargene som Fargerike kåret til Årets Farge 2019.

Bildene Everlasting Green og Floating passer utmerket sammen med noen av de flotte grønnfargene som Fargerike kåret til Årets Farge 2019.

Siden fargene i bildene går fra en veldig dyp og mørk grønntone og over til det helt lyse og duse, så passer bildene godt mot både lyse og mørke bakgrunnsfarger. I bildene er det også ulike valører av grønt som heller mer mot blått og mer mot gult, samt andre områder som er mer nøytrale, noe som gjør at bildene kan styles på mange forskjellige måter.

I collagen over her ser du at jeg har satt bildene inn i et rom med ulike farger på veggen bak, hvor alle er hentet fra “Årets Farge 2019”-paletten til Fargerike. Fra øverst til venstre er fargene som følger: Tropisk Natt, Stillhet, Salix Alba og Sølvgrønn.

Disse nydelige fargetonene glir perfekt inn i det nordiske uttrykket og den skandinaviske interiørstilen, og spiller både på det økologiske, en grønnere livsstil og det å trekke naturen inn i hjemmene våre.

Noen flere bilder som viser et utvalg av Årets Farge 2019 - bildene er lånt av Fargerike.

Noen flere bilder som viser et utvalg av Årets Farge 2019 - bildene er lånt av Fargerike.

Limited Edition: Faded Memories Gold, 50x70 cm

Bildet Faded Memories er et av mine mest populære bilder, og da jeg lanserte det som en Limited Edition (begrenset opplag) med håndlagt bladgull ble det tatt veldig godt i mot.

Jeg lager altså 50 nummererte og signerte bilder totalt hvor jeg legger på bladgull for hånd på den trykkede versjonen av Faded Memories 1 i størrelse 50x70 cm. Jeg stilte ut den første versjonen av bildet i en lekker gullramme på boligmessa i november, og det var ingen tvil om at gullet ga bildet en stoppeffekt. Veldig gøy å se!

Unik variasjon

Siden bladgullet legges på for hånd vil alle bildene bli unike, og litt forskjellige. Utgangspunktet for meg når jeg legger det på er å få dem mest mulig like komposisjonsmessig, men alle får sine egne detaljer og variasjoner. Det er jo det som er så morsomt med håndlagde ting! ❤️️

Prosessen å legge bladgull

Å legge bladgull er en interessant og delikat prosess. Det skal sies at det ikke er ekte gull, selv om det ser sånn ut. Bladgullet er utrolig tynt og lett. Det tåler nesten ingenting før det har blitt festet der det skal. Bare å røre det med en finger veldig forsiktig kan være nok til at et stykke revner, og et lite vindtrekk kan være nok til at hele kontoret fylles med gull. Etter det har blitt festet tåler det selvfølgelig litt mer - et lite vindkast og en lett berøring, men man må fortsatt behandle bildet varsomt for å ikke skade det.

I skrivende stund er de 9 første bildene solgt, så nestemann som bestiller får bilde 10/50.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om bildet.

Hvilke teknikker og materialer jeg bruker for å lage bildene mine

Om du har fulgt med på arbeidet mitt en stund har du antagelig sett at jeg jobber med mange ulike teknikker, både tradisjonelle og digitale. Og gjerne en kombinasjon av disse. Det jeg har jobbet mest med den siste tiden er alkoholblekk og digital tegning.

Alkoholblekk

Dette er et alkoholbasert blekk, som jeg synes er svært gøy å jobbe med. Det er tyntflytende og oppleves som veldig levende ettersom blekket nærmest danser seg bortover papiret, og rører på seg en god stund etter å ha møtt papirflaten. Jeg drypper, heller, tømmer og blåser på blekket. Noen ganger blander jeg inn vanlig blekk, akryl eller andre medier for å skape spennende effekter og teksturer. Jeg synes det er gøy å eksperimentere for å skape nye uttrykk. (Og du - på instagram og facebook hender det seg at jeg legger ut filmer av prosessen når jeg lager nye bilder - følg meg gjerne om du har lyst til å se dette.)

alkoholblekk
alkoholblekk

Når jeg er ferdig med bildene digitaliserer jeg dem og bearbeider dem i Adobe Photoshop. Her tar jeg nye utsnitt, jobber med komposisjonen og justerer på fargene slik at jeg får akkurat den fargen og valøren som jeg er på utkikk etter. Noen av bildene lager jeg også i flere farger. Om det er deler av bildene som jeg ikke er helt fornøyd med redigerer jeg også disse helt til jeg er fornøyd.

Alkoholblekket kommer i mange friske farger, og en del av prosessen min er gjerne å dempe fargene litt, slik at de ferdige bildene oppleves behagelige å ha på veggene hjemme. For meg er det viktig at bildene er med på skape en god stemning i rommet, og jeg lar meg ofte inspirere av farger som står godt til et moderne og skandinavisk hjem. For det er jo nettopp der jeg ser for meg de ferdige bildene mine.

lindaskaret-lindascreative
Enlight210.jpg

Komposisjon

Komposisjonen på bildene er også veldig viktig, og jeg jobber gjerne med bildene i par. Jeg synes det er utrolig flott med to store bilder som henger ved siden av hverandre, hvor du tydelig ser at det er en tanke bak og at de er skapt for hverandre. Når jeg lager bildene setter jeg dem opp sammen underveis i prosessen og jobber frem et utsnitt som gir en god flyt fra det ene bildet og over til det andre. Det gir et unikt og helhetlig uttrykk i rommet.

Se eksempler på bilder satt sammen her.

Trykk og ferdiggjøring

Når bildene er ferdige trykker jeg opp dem lokalt i Trondheim. Jeg kvalitetssikrer trykket og sjekker at fargene og alt har blitt som de skal og signerer alle bildene for hånd. Da er det siste som gjenstår bare å pakke bildene godt og sende dem avgårde til sine nye hjem.

Spesialtilpasninger

Om du kunne tenkt deg noen av bildene i en annen farge så er det også fullt mulig. Send meg gjerne en uforpliktende mail til lindascreative@lindas-creative.com eller skriv til meg i kontaktskjema om du lurer på noe rundt dette.

Ta en titt på alle bilder i nettbutikken som er laget av alkoholblekk her.

LindasCreative på Boligmessen i Trondheim

For en helg det har vært! Det har vært utrolig gøy å få stille ut på Boligmessen i Trondheim nå i helgen, så selv om jeg er ganske sliten etter en hektisk helg full av nye opplevelser og flere dager med opp- og nedrigging i tillegg til full jobb, føler jeg meg full av energi og ny giv.

Det var fullt kjør fra morgen til kveld, og selv med noen uhell og rammer som fikk seg en skikkelig kakk like før messen åpnet, så gikk det over all forventning. Det var mange flotte stands på messen, og både Halvor Bakke og Sinnasnekker´n var der og underholdte fra scenen.

Tilbakemeldingene fra alle de hyggelige folkene som kom innom standen min var overveldende og rørende. Tusen hjertelig takk til alle dere som kom innom og var så rause med varme og ord og vennlige smil. Takk til alle som kjøpte med dere bilder i helgen, og til alle som sa at de skal tipse venner og kjente om LindasCreative og til alle dere som meldte dere på konkurransen (vinneren trekkes på onsdag).

Må også rette en stor takk til Hanna og Sigurd som har sittet barnevakt, til Andreas som har hjulpet meg med tusen praktiske ting, og en ekstra stor takk til min snille mamma som har hjulpet meg fra torsdag ettermiddag til søndags kveld med både rigging og å stå på standen. Hva skulle jeg gjort uten dere? <3

boligmesse_lindascreative.jpg

Artikkel om LindasCreative på boligmesse.no

Det startet på Instagram – nå selger hun illustrasjonene sine til hele verden

linda-3-nett-800x590.jpg

Linda Skaret selger egenproduserte illustrasjoner som matcher det Skandinaviske interiøret.

Tekst: Ida Save
Foto: Linda Skaret

Linda Skaret er utdannet grafisk designer og har alltid likt å tegne. For noen år siden opprettet hun Instagram-kontoen @LindasCreativefor å dele illustrasjonene sine med omverdenen.

– Jeg ønsket et sted å samle en del av illustrasjonene mine, og delte litt nå og da. Det kom mange hyggelige tilbakemeldinger, og etter hvert begynte folk å spørre om det ikke var mulig å få kjøpe bildene jeg lagde, forteller Skaret.

Sakte, men sikkert åpnet hun opp for salg. Etter hvert så også nettbutikken lindas-creative.com dagens lys, og i august 2018 ble enkeltpersonforetaket opprettet.

– Nå ser jeg fram til å lære mer og oppleve enda flere hyggelige kundemøter på veien. Jeg elsker å lære nye ting, og det å utarbeide en markedsføringsplan og jobbe strategisk rundt en helt ny merkevare ved siden av det å lage bildene, er utrolig givende, sier Skaret.

Nytt og spennende

Illustratøren beskriver kunsten sin som unike og moderne trykte bilder i tidsriktige fargepaletter som passer perfekt til det skandinaviske hjem.

– Bildene er midt i blinken for dem som vil ha noe nytt og spennende som ikke alle andre har på veggen sin. Jeg designer, maler og illustrerer alle motivene selv, og bruker flere ulike teknikker, blant annet alkoholblekk, akrylmaling og digital illustrasjon. På messen i Trondheim skal hun vise fram flere av bestselgerne sine.

– Disse har jeg trykket opp på et flott, matt kvalitetspapir på hele 300 gram, som gir en nydelig finish.

Selger til USA

Skaret har fulltidsjobb som markedskoordinator i Kremmerhuset ved siden av tegningen, men innrømmer at kunsten tar mye tid.

– De første månedene har vært veldig morsomme, lærerike og travle! Det er mye arbeid som ligger bak, både med produksjon, å sette ting i system, markedsføring, samt mye nytt å lære for eksempel innen regnskapsføring. Men så lenge bestillingene fortsetter å komme inn og jeg får så mange hyggelige tilbakemeldinger, så ser jeg kun positivt på det.

Og interessen kommer ikke bare fra Norge.

– Jeg jobber mest med å få et godt fotfeste i Norge til å begynne med, men har også sendt bilder til både Sverige, Danmark, Portugal og USA, avslutter Skaret.

Kilde: https://boligmesse.no/nb/det-startet-pa-instagram-na-sender-hun-bilder-til-hele-verden/

Stylingtips: Innred med disse to bildene sammen

Flere kunder har ønsket seg forslag på hvilke bilder som passer sammen med bilde "Moon", så jeg har satt sammen denne pakken bestående av "Faded Memories 1" og "Moon". De er en pefekt kombinasjon.

Og du - ved kjøp av en ferdig pakke i nettbutikken sparer du over 20%.

Scroll deg ned og se hvor fine de to bildene er sammen, i mange lekre stylinger.

Siden disse bildene er sorthvite passer de inn i utallige settinger. Her er de kombinert med sennepsgule tekstiler for et lunt og varmt uttrykk. Perfekt nå til høsten! 💛

Bruk gjerne mye planter i hjemmet, enten de er ekte eller kunstige. Frodige, grønne planter passer perfekt inn som en kontrast mot moderne og harde linjer ellers i interiøret. De er med på å myke opp, og er en enkel måte å få inn litt mer farge, selv i de mange minimalistiske hjem som er innredet i bare gråtoner.

Heng opp bildene "Faded Memories 1" og "Moon" én og én eller kombiner dem sammen med andre bilder for flere lekne uttrykk.

trio-lindascreative

Om du liker det helt stort, grått og hvitt kan du enkelt innrede med disse bildene for en moderne og kontemporær stil.