The Collage Collection - de 6 første verkene

Jeg elsker collager. Det er en teknikk jeg har hentet frem med jevne mellomrom helt siden tenårene. Denne gangen har jeg virkelig fått kombinert mange av mine favoritter i ett uttrykk; utklipp fra bøker og blader, alkoholblekkmalerier, digital illustrasjon og digital bearbeidelse.

De 6 første verkene i serien er nå ferdige, og det vil komme flere etterhvert. Les mer om prosessen lenger ned i denne artikkelen.

Collagene fås også i en pakke med alle motivene, den finner du her.

Miks og match

De 6 motivene kommer i et svært begrenset opplag på kun 20 eksemplarer i to størrelser; 30x40 cm og 50x70 cm. De har friske, fine farger og er supre å kombinere på mange forskjellige måter - enten i like størrelser eller ulike størrelser. Som par, som tre, fire - eller til og med som en bildevegg bestående av alle de seks bildene sammen. Eller enkeltvis, selvfølgelig. Scroll deg lenger ned for å se noen ulike forslag.

Bildene trykker jeg selv på et tykt, matt syrefritt papir fra Hahnemühle med pigmentert blekk for lang holdbarhet og ypperlig fargegjengivelse. Bildene kuttes, nummereres og signeres for hånd, i atelieret mitt. Ett og ett bilde.

De tre grønne collagene med nr. 1, 2 og 3 er kjempefine å henge sammen, som vist over.

Collage 3 Monkey og Collage 2 Wild Boar i størrelse 50x70 cm.

Collage 4 Floral og Collage 5 Elegant Woman i størrelse 30x40 cm sammen med Collage 6 Lemonade i størrelse 50x70 cm.


Her er alle de 6 første bildene i kolleksjonen:

(Klikk på bildene for å komme til produktsidene)


Et puslespill uten fasit

Å lage disse bildene har vært en fornøyelse. Det har føltes så godt å utfordre uttrykket mitt i nok en ny retning ved å kombinere flere forskjellige teknikker. Hodet fokuserer på helt andre ting når man jobber med en collage, sammenlignet med et maleri, og det har definitivt vært med på å gjøre det ekstra gøy.

Som jeg nevnte innledningsvis er disse kollasjene laget av en miks av både analogt og digitalt arbeid. Den første delen av prosessen har vært å klippe ut mye spennende fra bøker og blader, samt egne malerier. Disse har jeg satt sammen i ulike komposisjoner. Så har jeg jobbet videre med uttrykket digitalt ved blant annet å justere på farger, male digitalt og å legge til flere elementer av mine alkoholblekkmalerier. Det er litt som å pusle et puslespill uten fasit - og det er den beste sorten, spør du meg.


Miks og match: Collage 4 Floral i størrelse 50x70 cm og Collage 3 Monkey og Collage 1 Rosette i størrelse 30x40 cm.

Forrige
Forrige

Hyggelig omtale i magasinet Kamille

Neste
Neste

NFT kunst (Non-Fungible Tokens)