Året som har gått - 2021

Det har blitt en liten tradisjon dette, å skrive en oppsummering av året. Så, hva skal man si om 2021? Enda litt mer humpete enn 2020? Ja, jeg synes egentlig det. Lei av pandemi og triste nyheter fra så mange kanter. Men det har også vært mange fine øyeblikk, heldigvis. Her kommer litt stort og smått.

Her kan du se oppsummeringen av 2020 og 2019.

Digitalt kurs i alkoholblekk

I starten av året jobbet jeg mye med det digitale kurset i alkoholblekk, som jeg hadde hatt i tankene en god stund. Det tok mye lenger tid enn jeg hadde sett for meg å lage det, siden det er så mye for- og etterarbeid med planlegging, filming og redigering for å få det som jeg ville. Jeg begynte filmingen i januar og slapp kurset i mai.

Selv om det til tider var litt frustrerende underveis, og en del videoer jeg måtte spille inn flere ganger, så synes jeg det er veldig stas å ha laget kurset. Jammen har jeg lært en hel del om å redigere video også. En annen ting som har vært veldig hyggelig er alle de fine tilbakemeldingene på kurset fra deltakerne, og flere av dem har sendt meg bilder av maleriene de har laget i ettertid.

Laget ny kunst - “New Beginnings”

De fire bildene “New Beginnings Pink 1 & 2” og “New Beginnings Blue 1 & 2” ble lansert i januar. De fås både på papir og lerret, i flere størrelser.

Atelieret

Jeg har vært mye i atelieret. Her har jeg malt, eksperimentert, hatt besøk av kunder, arrangert workshops og gjort klart bestillinger fra nettbutikken.


Lest bøker

Okei, dette er ikke nødvendigvis så veldig kunstrelatert, men allikevel noe jeg tenkte jeg kunne og tipse om. Det er jo alltid gøy å lære noe nytt, så jeg har selvfølgelig lest (og hørt) en del bøker i år også.

De tre bøkene som har gjort mest inntrykk på meg er “Sapiens - A Brief History of Humankind”, “Homo Deus - A Brief History of Tomorrow” og “21 lessons for the 21st Century”, alle av Yuval Noah Harari. (Den første av dem hørte jeg for så vidt i 2020, men ville gjerne nevne dem samlet, siden de bygger på hverandre) Jeg synes de var veldig tankevekkende og interessante. Anbefaler dem absolutt om du vil få noen nye perspektiver, løfte blikket litt, og få presentert noen tanker om hvordan teknologien kan påvirke fremtiden.

Jeg har vært innom litt forskjellige sjangere i løpet av året. Her er noen av titlene jeg likte:

  • “Getting Things Done” av David Allen

  • “The Almanac of Naval Ravikant” av Eric Jorgenson

  • “Building A Story Brand” av Donald Miller

  • “Becoming” av Michelle Obama

  • “Shortcut - How Analogies Revel Connections, Spark Innovation, and Sell Our Greatest Ideas” av John Pollack

  • “Grit” av Angela Duckworth

  • “Contagious: Why Things Catch On” av Jonah Berger

  • “Endelig Mandag” av Petter Stordalen

  • “The Storytellers Secret” av Carmine Gallo

  • “The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World” av Melinda Gates

  • Og helt på tampen av året har jeg akkurat begynt på “The Story of Art” av E. H. Gombrich


Hyggelig omtale

Det var stas å bli omtalt i magasinet Rom123 og Isabellas.

Flere nye bilder: Secret Garden

Dette var en kolleksjon av eksklusive kunsttrykk på lerret med detaljer av bladgull som jeg har lagt på for hånd på bildene.
Les mer om kolleksjonen her.

Meditasjon

En annen ting som jeg også synes fortjener en liten notis i årsoppsummeringen er at jeg endelig har fått inn en god meditasjonsrutine i hverdagen min. Og det er jeg veldig glad for, for jammen er det interessant å bli bedre på å observere ens egne tanker. Jeg har prøvd på meditasjon tidligere også, men ikke helt knekt koden. Et tips hvis du har lyst til å komme i gang og få en fin og uhøytidelig introduksjon til meditasjon er “How to meditate”-serien til Jeff Warren som er å finne i Calm-appen.

En god sak

I september lanserte jeg serien “Hope for Change” med fokus på klimaendringer. Det var også første gangen jeg brukte kunsten til å støtte en god sak, ved å gi 10% av omsetningen fra kolleksjonen i september til Verdens Naturfond. Tusen takk til alle som var med å bidro. Det blir nok ikke siste gangen jeg gjør et sånt prosjekt.

Les mer om “Hope for Change” her.

Malerier på lerret

På høsten malte jeg ganske mye, som resulterte blant annet en rekke nye originale malerier av alkoholblekk på lerret.

Workshops

I november hadde jeg besøk av en trivelig gjeng som kom for å male sammen med meg, gjennom to workshops hvor jeg delte mine beste trips og triks innen alkoholblekk. Les mer om workshopene her.

Galleri Fenka

I desember leverte jeg seks håndkolorerte lerretsbilder til Galleri Fenka. Om du ikke kjenner til galleriet, så kan jeg si at det er en liten perle av et galleri som ligger i Levanger. Jeg anbefaler å ta turen innom om du er i nærområdet.

Det er stor stas å bli tatt inn av et så flott galleri, som også har bilder fra en rekke store kunstnavn i Norge, som Håkon Bleken, Pushwagner, Sverre Bjertnæs og Therese Myran.

Tusen takk til Elisabeth i galleriet for noen gode samtaler og tilbakemeldinger.

Her er noen glimt fra Instagram stories fra da jeg var innom og leverte bildene. 👇

Det var de nye bildene mine “Free Souls 1 & 2”, “Moonbeam 1 & 2” og “Morning Haze 1 & 2” jeg tok med meg. Alle disse er håndkolorerte kunsttrykk på lerret som kommer i et begrenset opplag på 30 eksemplarer. Les mer om bildene her.

Detaljbilde fra Moonbeam 2

I tillegg til kunsten har året også vært fylt med mye familietid og mange fine hverdagsglimt.

Og noen ikke så fine hverdagsglimt, som da jeg var til utredning for kreft i vår. Det var heldigvis “falsk alarm”, men allikevel en påkjenning da det sto på. På tampen av året fikk også enda et nært familiemedlem kreft, og det ser også heldigvis ut til å gå bra, men #fuckcancer altså.

Uansett, jeg er fortsatt stort sett en evig optimist, og har nok en gang troen på at det nye året vil bli et supert et.

Satser på mindre pandemi, masse ny kunst, ny kunnskap og nye eventyr - gjerne i form av noen utenlandsreiser om det passer seg.

Godt nyttår, og takk for følget! 🖤

Forrige
Forrige

Lekne bilder i deilige pastellfarger

Neste
Neste

Bilder som passer til Jotun LADY Devine