Kunst som passer til Jotun Statement Blue

Har du fargen “Statement Blue” fra Jotun LADY på veggen din og er på utkikk etter nye bilder som passer? Da bør du ta en titt på bildeforslagene jeg har satt opp til deg her.

Hvilke bilder som passer til ulike malingsfarger er nemlig en av de tingene jeg oftest får spørsmål om. Jeg skjønner godt at mange synes det er vanskelig å se for seg hvordan det blir, og at det hjelper litt å få se bilde og farge sammen i en eller annen setting. Om du har noen ønsker til andre farger jeg skal komme med bildeforslag til, så send meg gjerne en mail.

farger.jpg

Statement Blue er beskrevet som en “klar og sterk blåtone – kraftfull, energisk og sofistikert” av Jotun. Nydelig farge til både lyst og noe mørkere treverk, synes jeg.


Bildeforslag til Jotun Lady Statement Blue, fra øverst til venstre: Ambience 1, Ambience 2, Close to the flame blue 1, Coral Reef Blue 2, Underneath


Vil du at bildet skal “blende inn” eller stikke seg ut?

Siden Statement Blue fra Jotun Lady er en ganske mørk blåfarge kan det være greit å ha tenkt litt på hvor mye man ønsker at et bilde på veggen skal stikke seg ut eller blende inn med veggen og resten av interiøret.

Hvis du går for et ganske mørkt bilde i blåtoner som er veldig like veggfargen i en mørk ramme, vil ikke bildet synes like godt på veggen som hvis du velger et lysere bilde som har mye hvitt i seg eller andre kontrastfarger.

Et triks du kan bruke for å få bildet til å “poppe” mer fra veggen er å ramme det inn med passepartout, som vist på eksempelet under. Her ser du bildet Ambience 1 i herlige blåtoner, hvitt og gull i en hvit ramme med passepartout. Uten det lyse partiet rundt ville bildet gått mye mer i ett med veggen.

Ambience 1 innrammet med hvit ramme og passepartout.


LindaSkaret_kunstguiden_lav.jpg

Kunstguiden: Hjelp og inspirasjon for å velge riktige bilder

LindaSkaret_437092255_Exhale_DevotedGreen.jpg

Hvordan ramme inn bildene?

Forrige
Forrige

Kunstutstilling på Solsiden i Trondheim

Neste
Neste

Utstilling hos Schei Jakobsen