Nye håndkolorerte kunsttrykk (D.G.A.)

Free Souls 1 og Free Souls 2, størrelse 80x120 cm.

Seks nye kunsttrykk i et begrenset opplag på kun 30 eksemplarer ligger nå tilgjengelig i nettbutikken. Disse er trykket på bomullslerret og er håndkolorerte - det vil si at jeg har malt detaljer for hånd på trykket, noe som gjør at det vil være variasjoner på eksemplarene, som gjør dem enda mer unike.

Du finner mer informasjon ved å klikke deg inn på de ulike bildene.

Teknikken jeg har brukt for å lage disse bildene…

… kalles gjerne for D.G.A (Digital Graphic Artwork) og er en teknikk som kombinerer det analoge og tradisjonelle med det digitale. (Det er stort sett denne teknikken jeg bruker på alle mine verk som ikke er originale malerier)

Jeg starter med å male på papir eller lignende, digitaliserer maleriene og bearbeider dem digitalt. Endringene kan for eksempel være å endre farger, klippe sammen flere ulike malerier, jobbe lag på lag og så videre. Dette resulterer i at de ferdige verkene som er digitalt bearbeidet gjerne ser vidt forskjellige ut fra de analoge utgangspunktene. Det er nettopp dette som gjør at jeg synes det er så spennende å jobbe med denne teknikken også, og her føler jeg at jeg får kombinert det beste av to verdener. Jeg er også opptatt av denne bearbeidelsen skal tilføre noe ekstra til det ferdige verket, og ikke være en kopi av et analogt maleri. Underveis må jeg prøvetrykke, fargekorrigere og justere til jeg får alt til å bli akkurat som jeg hadde tenkt også når det kommer ut på papiret eller lerretet igjen, så det er en møysommelig og tidkrevende prosess - men veldig gøy.

Siden disse seks nye bildene også er håndkolorerte, så avrundes hele prosessen igjen med det analoge, nemlig ved å male på trykkene. På noen av de nye bildene har jeg blant annet brukt en metallisk maling som gir et spennende spill når lyset reflekteres i pigmentene. En herlig kontrast til det matte trykket på lerretet, synes jeg.

Hvis du vil lære mer om D.G.A har Fineart skrevet mer utfyllende om det her.

Free Souls 1, 80x120 cm - her hengt liggende. Du kan selv velge om du vil ha det signert for å henges horisontalt eller vertikalt ved å legge igjen en kommentar om dette i kommentarfeltet i checkout.

Jakten på fargekombinasjonene

Om du har gjort deg litt kjent med bildene mine, har du kanskje lagt merke til at jeg er veldig glad i farger. For meg er ikke farger bare et verktøy eller et element i bildene mine, men også en stor inspirasjon, noe jeg aldri blir ferdig med å utforske. Det å sette sammen farger i bildene mine er noe av det jeg synes er mest spennende og krevende på samme tid. Det å jakte på en fargekombinasjon jeg synes er både interessant og vakker er noe av det som trigger nysgjerrigheten i jobben min som kunstner, og gir meg mye glede.

Free Souls 2, 80x120 cm

Free Souls 2 - se den metalliske malingen som skinner i lyset

“Free Souls 1 & 2”

I disse bildene ser jeg mye bevegelse og former som nærmest danser seg rundt på lerretet - som to frie sjeler. De utstråler harmoni, balanse og jeg liker godt dybden de mørke områdene gir bildene.

“Morning Haze 1 & 2”

Her har jeg jobbet mye lag på lag, som har resultert i en myk og slørete effekt over deler av bildet. Litt som en tåke som er i ferd med å trekke seg tilbake fra et duggfriskt jorde en tidlig morgen. Bildene representerer en ny dag, ny energi - Carpe Diem!

Morning Haze 2 og Morning Haze 1 - her vist liggende. Du kan selv velge om du vil ha bildene signert for å henges horisontalt eller vertikalt ved å legge igjen en kommentar om dette i kommentarfeltet i checkout.

“Moonbeam 1 & 2”

Fargespillet i disse bildene, og det futuriske uttrykket gir meg følelsen av noe utenomjordisk og galaktisk. De har noe vakkert og mystisk over seg som jeg liker veldig godt, og den metalliske malingen jeg har brukt til å håndkolorere bildene med er på å forsterke.

Ferdig oppspent eller sammenrullet?

Du kan selv velge om du vil bestille disse bildene ferdig oppspent på blindrammer eller å få dem tilsendt sammenrullet. Du kan også hente dem i atelieret mitt i Trondheim om du ønsker det. Alt dette velger du enkelt i checkouten. Om du har noen spørsmål er det bare å ta kontakt.

Moonbeam 1 og Moonbeam 2, 80x120 cm. De er også veldig fine og henge sammen.

Baksiden av lerretsbildene som er ferdig oppspent på blindrammer.

Forrige
Forrige

Bilder som passer til Jotun LADY Devine

Neste
Neste

Bilder som passer til Jotun LADY Warm Blush