En oppsummering av året 2020

Snart er 2020 over, og vi går et nytt år i møte. Og for et år det har vært, på både godt og vondt. Et år jeg aldri kommer til å glemme, og sikkert ikke du heller. Og med et sånt år bak oss, er det vel egentlig desto større grunn til å stoppe opp og se tilbake på det som har vært, og bruke de erfaringene man har gjort seg i planleggingen av nye mål og drømmer for det kommende året.

En slik refleksjon og oppsummering gjorde jeg også i fjor, på denne tiden, og fjorårets innlegg kan du lese her.

Året mitt startet med to kunstutstillinger

Først, en hyggelig liten utstilling hos Schei Jakobsen på Melhus. Og like etter ble det klart for en litt større kunstutstilling på Solsiden Senter i Trondheim.

Utstilling hos Schei Jakobsen

Utstilling hos Schei Jakobsen

Utstilling på Solsiden Senter i Trondheim

Utstilling på Solsiden Senter i Trondheim

LindaSkaret-utstilling_lav.jpg
vegg.jpg

Vårbilder for Kremmerhuset

Samarbeidet med Kremmerhuset fortsatte, og bildene “Spring Breeze 1 & 2” kom ut i alle deres butikker i januar.

LindaSkaret_1575519652_SpringBreeze.jpg
FullSizeRender.jpg

Mer ny kunst

Jeg slapp to vårkolleksjoner i nettbutikken lindaskaret.com. Det var blant annet da kundefavorittene “Devoted Green 1 & 2” så dagens lys for første gang.

Så kom koronaviruset for fullt

… og livene våre ble brått snudd på hodet. Barnehagen ble stengt i 6 uker… eller var det 8? Alt av arrangementer ble avlyst, blant annet kunstutstillingen i Paris som jeg hadde gledet meg enormt til å stille ut på, og som jeg og mannen min skulle reise til sammen. Jeg hadde fullbooket 2 workshops som jeg skulle arrangere i Oslo som naturligvis også måtte avlyses. Utrolig triste greier, men til syvende og sist så har jeg absolutt ikke mye å klage over, sammenlignet med hvordan denne pandemien har rammet mange andre. Så jeg har prøvd å se det positive i dette også, blant annet har det kommet inn mange, mange bestillinger i nettbutikken gjennom året, og det kan jo være at noen av dem ble bestilt nettopp for å innrede et litt traust hjemmekontor, som hadde vært lite brukt før koronaen.

Stas med omtale i Bonytt og Boligdrøm

I februarutgavene av Bonytt og Boligdrøm var jeg så heldig å bli omtalt med bildene mine. For en ære!

IMG_5449_1500.jpg
IMG_5447_1500.jpg

Kunsttrykk på lerret

Endelig fikk jeg også lansert lerretsbilder, og det var noe jeg hadde hatt lyst til å gjøre lenge. De er jeg virkelig stolte av, og elsker størrelsene på dem. Jeg skrev også et blogginnlegg om fordelene med lerretsbilder, blant annet at man slipper gjenskinnet fra glasset, som igjen gjør at fargene kommer veldig godt frem. Les gjerne innlegget her, om du er nysgjerrig på lerretsbilder.

Den 1. juli hadde jeg en aldri så liten merkedag, nemlig 1 år som kunstner på heltid. ❤️️

The international Contemporary Art Fair Monaco

Bildene jeg egentlig skulle stille ut i Paris fikk en ny mulighet til å stilles ut, nemlig på The International Contemporary Art Fair i Monaco, representert av Van Gogh Art Gallery. På grunn av koronaen valgte jeg å ikke reise ned selv, men fikk heldigvis tilsendt noen bildeglimt av utstillingen.

image-asset.jpg
C47141A9-707D-4141-8D9A-895D7E199566.jpg
image-asset-1.jpg

Hotellkunst

På høsten sto 37 nye rom på Clarion Collection Hotel Arcticus klare, og jeg har vært så heldig å få lage kunst til alle rommene. Tusen takk til Blendergruppen AS for oppdraget og til Nordic Property Management for bildene.

IMG_6684.jpg
IMG_6682.jpg

Høstbilder for Kremmerhuset

I løpet av høsten ble det lansert 5 nye bilder som jeg hadde laget eksklusivt for Kremmerhuset. Du kan lese mer om høstbildene her.

lampe_xxl_okergul_ved_siden_av_sofa_med_okergul_brune_og_mønstret_sofaputer_sort_puff_med_gult_stripete_pledd_linda_skaret_bilde_bå_vegg_bak_2_interiør_kremmerhuset.jpg
vase_sort_adrian_med_pampasstra%CC%8A_i_drikkeglass_pa%CC%8A_sort_glassbord_foran_sofa_ed_oransj_brune_puter_linda_skaret_glassbilde_pa%CC%8A_vegg_bak_sofa_3_interi%C3%B8r_kremmerhuset_fix.jpg
Her ser du bildet "Warm Embrace" i en av Kremmerhusets nyeste butikker.

Her ser du bildet "Warm Embrace" i en av Kremmerhusets nyeste butikker.

Bildet “Ray of Light” i en av Kremmerhusets kataloger.

Bildet “Ray of Light” i en av Kremmerhusets kataloger.


Showroom

I august oppdaget jeg et tomt lokale like ved der jeg leide kontorplass fra før, som jeg tenkte at ville passe perfekt som showroom, atelier, kontor og nettbutikk. Og to uker senere var jeg i gang med å flytte over alle tingene mine. Det er kanskje et av de største høydepunktene for min del dette året, for det har gitt meg en svært hyggelig og inspirerende plass å arbeide fra, og ikke minst hvor jeg har mulighet til å invitere kunder og interesserte til å besøke for å se bildene face to face.

Les mer om showroomet og muligheter for besøk her.

IMG_7265_avlang_showroom.jpg
LindaSkaret_Showroom.jpg
Enlight570.jpg
IMG_7268_.jpg

En ny ansatt

I september ansatte jeg søsteren min Oda, som er student her i byen, i en deltidsstilling. Det har vært helt fantastisk å få hjelp av henne utover høsten, både fordi hun har vært en uvurderlig hjelp når det har vært mye å gjøre i nettbutikken, men også fordi det har vært hyggelig med hennes selskap i en tid hvor nesten alt det sosiale har måttet vike på grunn av koronaen. ❤️️


Journalist på besøk i showroomet

I november hadde jeg besøk Steinkjer-Avisa på showroomet. Vi hadde en hyggelig samtale om kunstnerlivet og hvordan koronaåret 2020 hadde vært. Det var morsomt å se at Trønder-avisa også plukket opp saken.

IMG_7177.jpg
IMG_7182.jpg

Takknemlig

Alt i alt synes jeg det har vært et fint men absurd år som har gått utrolig fort. Det føles litt ut som at jeg både har fått gjort mye og lite på samme tid. Men på tross av alle berg- og dalbanene føler jeg meg mest mest av alt veldig takknemlig. Takknemlig for nære og kjære, nye minner, for at jeg er frisk, for alle bestillinger, oppdrag og rause tilbakemeldinger på kunsten og prosjektene mine. Takknemlig for at jeg får ha den jobben jeg har og all den herlige friheten som følger.

Jeg har troen på at 2021 blir et bra år (stort sett en evig optimist her altså). Som alltid bobler hodet mitt over av idéer og prosjekter som jeg har lyst til å komme i gang med. En av tingene som står høyt på agendaen min nå er å lage et digitalt kurs for å lære bort å male med alkoholblekk. Rett og slett en slags digital versjon av workshopene jeg har holdt ansikt til ansikt tidligere.

Hvis du har lyst til å bli med på digitalt kurs i alkoholblekk når det blir lansert, må du melde deg på nyhetsbrevet, så er du sikret å få beskjed når det er klart. PS! Husk å bekrefte at du faktisk ønsker å motta nyhetsbrevet i den første automatiske mailen du får tilsendt, ellers vil du ikke få noen mailer fra meg. 😅

Uansett - tusen takk for at du følger meg på denne kunstner- og gründerreisen. Det ville ikke vært det samme uten!
Jeg ønsker deg en riktig god jul og godt nyttår. Ta vare på de rundt deg, vask hender og hold avstand.

Juleklem,
Linda

Forrige
Forrige

Bilder som passer til Jotun LADY Balanse

Neste
Neste

Kunst som passer til Jotun LADY Wisdom