Hvilke teknikker og materialer jeg bruker for å lage bildene mine

Om du har fulgt med på arbeidet mitt en stund har du antagelig sett at jeg jobber med mange ulike teknikker, både tradisjonelle og digitale. Og gjerne en kombinasjon av disse. Det jeg har jobbet mest med den siste tiden er alkoholblekk og digital tegning.

Alkoholblekk

Dette er et alkoholbasert blekk, som jeg synes er svært gøy å jobbe med. Det er tyntflytende og oppleves som veldig levende ettersom blekket nærmest danser seg bortover papiret, og rører på seg en god stund etter å ha møtt papirflaten. Jeg drypper, heller, tømmer og blåser på blekket. Noen ganger blander jeg inn vanlig blekk, akryl eller andre medier for å skape spennende effekter og teksturer. Jeg synes det er gøy å eksperimentere for å skape nye uttrykk. (Og du - på instagram og facebook hender det seg at jeg legger ut filmer av prosessen når jeg lager nye bilder - følg meg gjerne om du har lyst til å se dette.)

alkoholblekk
alkoholblekk

Når jeg er ferdig med bildene digitaliserer jeg dem og bearbeider dem i Adobe Photoshop. Her tar jeg nye utsnitt, jobber med komposisjonen og justerer på fargene slik at jeg får akkurat den fargen og valøren som jeg er på utkikk etter. Noen av bildene lager jeg også i flere farger. Om det er deler av bildene som jeg ikke er helt fornøyd med redigerer jeg også disse helt til jeg er fornøyd.

Alkoholblekket kommer i mange friske farger, og en del av prosessen min er gjerne å dempe fargene litt, slik at de ferdige bildene oppleves behagelige å ha på veggene hjemme. For meg er det viktig at bildene er med på skape en god stemning i rommet, og jeg lar meg ofte inspirere av farger som står godt til et moderne og skandinavisk hjem. For det er jo nettopp der jeg ser for meg de ferdige bildene mine.

lindaskaret-lindascreative
Enlight210.jpg

Komposisjon

Komposisjonen på bildene er også veldig viktig, og jeg jobber gjerne med bildene i par. Jeg synes det er utrolig flott med to store bilder som henger ved siden av hverandre, hvor du tydelig ser at det er en tanke bak og at de er skapt for hverandre. Når jeg lager bildene setter jeg dem opp sammen underveis i prosessen og jobber frem et utsnitt som gir en god flyt fra det ene bildet og over til det andre. Det gir et unikt og helhetlig uttrykk i rommet.

Se eksempler på bilder satt sammen her.

Trykk og ferdiggjøring

Når bildene er ferdige trykker jeg opp dem lokalt i Trondheim. Jeg kvalitetssikrer trykket og sjekker at fargene og alt har blitt som de skal og signerer alle bildene for hånd. Da er det siste som gjenstår bare å pakke bildene godt og sende dem avgårde til sine nye hjem.

Spesialtilpasninger

Om du kunne tenkt deg noen av bildene i en annen farge så er det også fullt mulig. Send meg gjerne en uforpliktende mail til lindascreative@lindas-creative.com eller skriv til meg i kontaktskjema om du lurer på noe rundt dette.

Ta en titt på alle bilder i nettbutikken som er laget av alkoholblekk her.