Tips til en vakker og personlig julegave

Collage-blogg_.jpg

Julen nærmer seg sakte men sikkert og jeg håper du gleder deg like mye som jeg gjør. Dette er en fantastisk høytid, men førjulstiden og gavejakten kan være litt stressende. Jeg tenkte derfor å liste opp noen av mine beste gavetips, i håp om at de kan være til nytte for deg, uansett om du har kommet godt i gang med juleforberedelsene eller så vidt har begynt.

Om du er litt som meg, så synes du kanskje det er vanskelig å komme på noe nytt å gi i julegave hvert år? Det har ofte blitt en ny genser, bodylotion eller sokker både ett og to år på rad. Folk kjøper seg jo gjerne det de trenger eller har lyst på når behovet oppstår, og det kan føles ut som at “alle har alt”.

Så, hva med å gi kunst i julegave i år?

Norsk, moderne kunst i farger hun (eller han) liker, håndsignert av kunstneren og som blir pakket med kjærlighet.

Ville ikke det vært en fin og personlig gave? Det er jo også en bonus at det kan henges opp på veggen, fremfor å bli lagt bort i en skuff. Rett og slett en gave med noe hun ikke har fra før og som du heller aldri har gitt henne tidligere.

I nettbutikken finner du både vanlige kunsttrykk, limited edition kunsttrykk og originale malerier.

gavetips.jpg

Men hvordan skal du velge hvilket bilde du skal gi, lurer du kanskje på?

Her er noen spørsmål du kan stille deg selv:

Hvilke farger er hun glad i?

Se på fargene i hjemmet hennes i dag eller klærne hun bruker. Er det spesiell farge som går igjen mye, som f. eks grønt, blått eller burgunder? Er det mest varme eller kalde farger? Er det sterke, klare farger eller dempede nyanser? Du kan jo også spørre henne litt diskret, om du er usikker.

Ta også gjerne en titt på kunstguiden, hvor vi viser mange fine bildeforslag sammen med ulike malingsfarger.

 

Hvilken størrelse på bildet vil passe best?

Kanskje skal det være ett stort? Eller to litt mindre? Har hun en ledig vegg eller har hun snakket om å bytte ut noen eksisterende bilder? Isåfall kan det være fint å ta utgangspunkt i de samme størrelsene.


Bildene på lindaskaret.com kommer fra A4 størrelse og helt opp til 100x140 cm. Alle abstrakte bilder kan signeres stående eller liggende etter ønske - eller på baksiden om det ønskes mer fleksibilitet. Bare legg igjen en kommentar om dette når du bestiller bildene.

For tips til hvordan du velger riktig størrelser på bildene og lager en bildevegg, se her.

 

Hvilket prisnivå ønsker du at gaven skal ligge på?

Prisene på bildene i nettbutikken starter på 445,- og avhenger av størrelse og om de er trykket opp i begrenset opplag eller ikke.

 

Ønsker du å ramme inn bildet før du gir gaven eller ikke?

Alle bildene på lindaskaret.com kommer i standard rammestørrelser, slik at det skal være enkelt å finne et godt utvalg av rammer uansett budsjett. Ved sending fra nettbutikken så rulles de fleste bildene inn i silkepapir og pakkes i et tykt papprør. Så om du vil gjøre det litt enkelt, kan du pakke inn røret i gavepapir og legge rett under juletreet.

Vi kan også sende gaven rett til mottaker, om du ønsker det. Bare velg mottakers navn og adresse under “Shipping” i checkout’en. Vi har også mulighet for å legge ved et kort med personlig hilsen.

Mange av bildene mine kommer også som bildepar. Da kan det jo være morsomt å gi det ene bildet som gave i år, og bygge på med et nytt bilde til neste år, for eksempel. Litt som å bygge seg opp en kunstserie.

Mange av bildene mine kommer også som bildepar. Da kan det jo være morsomt å gi det ene bildet som gave i år, og bygge på med et nytt bilde til neste år, for eksempel. Litt som å bygge seg opp en kunstserie.

Abstrakte bilder kan oppleves mer tidløse enn figurative motiver, som er et fint utgangspunkt for noe man vil ha lenge.

Abstrakte bilder kan oppleves mer tidløse enn figurative motiver, som er et fint utgangspunkt for noe man vil ha lenge.


12 grønne favoritter

Klikk på bildene for å komme til produktsiden.


Spleiselag

En annet tips som jeg også liker veldig godt er å gå sammen flere om å kjøpe én gave. Vi har jo alle et eller annet budsjett å forholde oss til, og noen ganger så kan det føles litt ut som at man ikke får så mye for summen man kan gi for. Så hvorfor ikke bare gå sammen flere om å kjøpe en felles gave til en person dere alle skal gi gave til?

Gavekort

Om du synes det er vanskelig å velge et bilde, kan et gavekort på kunst være en god løsning. Vi har gavekort til vanlige kunsttrykk her, samt gavekort for limited edition kunsttrykk, originale malerier og workshops her.

Har du spesielle ønsker?

Dersom du har noen helt spesielle ønsker, som for eksempel å få et av bildene i nettbutikken i en annen farge eller format, så er det også mulighet for spesialjusteringer. Bare send meg en mail om dette er noe du er litt nysgjerrig på, så hjelper jeg deg gjerne.


12 blå favoritter

Klikk på bildene for å komme til produktsiden.



12 favoritter i rødtoner

Klikk på bildene for å komme til produktsiden.


Eller hva med å gi et digitalt malekurs i gave til den kreative typen?

I dette digitale videokurset viser jeg alt man trenger å vite for å ENKELT komme i gang med å male vakre bilder med alkoholblekk.

Alkoholblekk er en morsom teknikk å jobbe med og gir et helt eget uttrykk. Jeg har funnet såå mye glede i å jobbe med denne magiske maleteknikken, og deler alle mine beste tips og triks i dette kurset.

Kurset består av 29 videoer som på en ryddig og oversiktlig måte tar deltakerne gjennom innholdet. Man får tilgang til kurset et helt år og kan se videoene så mange ganger en selv ønsker - i sitt eget tempo.

LindaSkaret_Kurs-i-alkoholblekk_6.jpg

Limited Edition kunsttrykk med håndlagte detaljer i gull

Håndsignerte og nummererte kunsttrykk i et begrenset opplag.


LindaSkaret_kunstguiden_lav copy.jpg

Kunstguiden: Hjelp og inspirasjon for å velge riktige bilder

LindaSkaret_1835154529_release-lerret.jpg

Unngå refleksjoner i glasset på rammen med lerretsbilder

Forrige
Forrige

Bli med på workshop i alkoholblekk

Neste
Neste

Nye bilder av Linda Skaret hos Kremmerhuset