Bli med inn i det store, moderne funkishuset til Jasmin

I et stort, moderne funkishus i Skien bor 33 år gamle Jasmin sammen med mannen sin og guttene deres Isaac (5) og Milan (snart 4). Hun er spesialsykepleier i kardiologi, men på fritiden bruker hun mye tid på å dyrke interiørinteressen sin, noe som er godt synlig i de mange lekre detaljene i hjemmet deres.

Huset bygde de i 2018/2019 og Jasmin har delt mye av både byggeprosessen og interiørinspirasjon på Instagram-profilen sin @jasmin88k, hvor hun har nesten 25 000 følgere - inkludert meg selv. Jeg synes de har et veldig kult og moderne hjem, og spurte Jasmin om hun ville fortelle litt om huset deres, byggeprosessen og dele noen gode interiørtips på bloggen min. Det ville hun, og samtalen vår kan du lese under her.

Og PS! Hvis du har sett “Hvem bor her” på NRK, så synes du kanskje dette huset ser litt kjent ut? Jasmin var nemlig med på en av episodene, og da fikk vi også en god titt i huset deres. Se episoden her.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

Jeg elsker farger når det gjelder klær, men interiørstilen vår er minimalistisk, enkel og monokrom. Har enkelte gjenstander som jeg har spart til for å få råd til å kjøpe, og har noen skatter funnet i bruktbutikk. Vi har valgt å vente med en del av innredningen og har lagt planer for hva vi ønsker når økonomien tillater det, men ellers innreder jeg med ting jeg faller for. Det er uavhengig av merke, stil eller trend.

Hva er det viktigste for deg når det gjelder å skape et hjem du trives i?

Hjemmet mitt betyr mye for meg, det er her jeg føler meg trygg, det er her jeg kan slappe av og nyte hverdagene. Det er viktig at jeg klarer å finne roen her. Det er også viktig være tro mot egen stil, være tålmodig, planlegge på sikt og velge elementer som er vakre, har kvalitet og som betyr noe for meg og mine. Det blir fint med materialvalg som går igjen i huset og som sammen med tekstiler, ting og planter blir en vakker helhet og gir rød tråd i hjemmet. Er man tro mot egen stil vil man også automatisk trives godt i eget hjem og unngå å jage trender absolutt hele tiden.

Hva er du mest fornøyd med i huset deres?

Det er vanskelig å skulle velge, men jeg bare elsker alt dagslyset som slippes inn via de store vinduene og takvinduet vårt. Vi får også naturens forandringer og årstidene rett inn i huset. Min mann synes det beste ved huset er de til dels røffe materialvalgene vi har gjort.

Dere bygde et helt nytt hus i 2018/2019. Vil du fortelle litt om prosessen og hva som var viktig for dere underveis, hva du lærte, og om det er noe du ville gjort annerledes om du skulle bygget hus igjen i dag?

Da vi bygget bodde vi i generasjonsbolig hos mine svigerforeldre, i en eldre del av deres hus som er fra 1914. Her bodde vi alle fire, to voksne og to små barn på et soverom. Heldigvis hadde svigerfar pusset opp før vi flyttet dit og selv om det var trangt, var det utrolig gøy å kunne bo så tett på vårt eget byggeprosjekt på nabotomta. Kontrastene ble virkelig store da vi flyttet fra generasjonsboligen til vårt eget hus. Huset vårt ble bygget i 2018/2019 og vi flyttet inn i slutten av desember 2019.

Jeg lærte at når man bygger må man alltid regne med en smell i budsjettet. Alle som hadde bygget fortalte oss det, og vi opplevde det. Vanskelig å si nå hva jeg ville gjort annerledes da, for vi er veldig fornøyde med huset, men skulle jeg bygget igjen i dag sitter jeg med mye mer informasjon og kunnskap om blant annet fag, materialer og økonomi som jeg ville brukt til min fordel i et eventuelt neste prosjekt.

Du har jo bildene “Nomade 1 & 2” på soverommet. Kan du si litt om hvorfor valget falt på bilder lindaskaret.com?

Soverommet vårt har et veldig enkelt design. Vi har valgt lyse farger som i resten av huset. Sengerammen er tegnet av mannen, og integrert med nattbord i samme treverket som er brukt ellers i huset, og vi har florlette hvite gardiner som slipper inn mye lys, men skjermer mot innsyn. Jeg lette lenge etter kunst jeg kunne ha på veggene som passet inn og som harmonerte med det rolige og ellers enkle soverommet. Jeg prøvde litt forskjellig, men ble ikke helt tilfreds. Når jeg fikk tilsendt og rammet inn kunsten fra deg så falt alle brikkene på plass. De duse og sterke fargene gir meg rom til å endre i interiøret på rommet uten å koste på en formue, samt kjøre en rød tråd knyttet til fargepalett. I bildene er det grønt, brunt, dus rosa og beige farger som passer til alle årstider, og kan bidra til å gjøre rommet “helt nytt” med for eksempel bare et sengetøyskift. Bildene fikk stå frem med de hvite veggene bak.

Hva er dine beste tips til noen som liker interiørstilen din og kunne tenke seg å la seg inspirere, men ikke vet helt hvordan de skal gå frem?

  • Vær bevisst på hva slags stil du velger når du går for hustype og materialvalg. Innredningen bør til en viss grad samsvare her.  

  • Tenk gjerne langsiktig i utgangspunktet og vær tålmodig. Ha heller færre ting i starten og suppler innredningen med kvalitetsmøbler og ting du ønsker deg når budsjettet tillater det. Slik forhaster du deg ikke og tillater deg selv å bo deg inn også. 

  • Velg også ting du liker utenfor «stilskjemaet», skap din egen atmosfære. 

  • Kos deg med å lage små prøver og lek deg med kontrastene mellom forskjellige materialvalg og fargeprøver. 

  • Bruk også gjerne grønne planter i innredningen, noen ganger utgjør det helheten. Forsøk å velge kunst til veggene som passer til alle årstidene så du slipper å bytte ut til hver sesong. 

Foto: Jasmin Lorvik

Forrige
Forrige

Bilder som passer til Jotun LADY Warm Blush

Neste
Neste

Tusen takk for en hyggelig workshop i alkoholblekk